1986: İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü 1986 – 1987 Maliye Bölümü’nde yüksek lisans 1987: İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü 30. dönem MBA 1983 – 86 Demisaş ve Sarkuysan Finans Departmanı 1988–89: Eczacıbaşı Menkul Değerler Yatırım Danışmanı 1989-92: MikroYazılım (Microsoft Distribütörü) Genel Müdür 1992–93: Medya Pazarlama A.Ş. Genel Müdür 1993 yılından itibaren Marjinal Porter Novelli Ajans Başkanı Sivil Toplum Kuruluşları çalışsmaları:Tarih Vakfı, Türk Eğitim Derneği, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Ali İsmail Korkmaz Vakfı
1986, İstanbul doğumlu sanatçı; 2003 yılında burslu kazandığı Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü eğitimini birincilik ile tamamladı. Akdağ, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisans programını 2014 Ocak ayında başarı ile tamamladı. Mezuniyeti akabinde Sanatta Yeterlik Programına başlamış olan sanatçı, kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Sanatçı; disiplinler arası metot uygulamalarıyla, soyut, organik doku-leke, geometrik egemenler ve hazır malzemeleri kullanarak oluşturduğu eserlerinin yanında; belge-bulgu üzerinden tarihi-mekanı sorgulayarak proje bazlı eserler üretmektedir. Ulusal pek çok karma sergi ve fuarda eserleri sergilenmiş, Goldaş takı yarışması ve Kagider “Kadından Kadına Köprü” sosyal sorumluluk projelerinde ödüller almıştır. Ayrıca EEA European Exchange Academy Berlin Beelitz 2014 sanatçı programına katılmıştır.
Nazlı Pektaş (1975, Edremit) Sanat Tarihçisi, eleştirmen. Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde (1998), yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi SeramikCam Bölümü’nde (2008), sanatta yeterliğini ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde (2013) tamamladı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde dersler vermiştir, halen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisidir. Yazıları “Sanat Dünyamız”, “Art Unlimited” dergilerinde, Artful Living adlı portalda, “Cumhuriyet” gazetesinde ve çeşitli sergi kataloglarında yayımlanmaktadır. Zeynep Direk’in yayına hazırladığı, Yapı Kredi Yayınları Cogito dizisinden çıkan “Cinsiyeti Yazmak” isimli kitapta “Ana Mendieta’nın İzleri” başlıklı yazısı; Nagihan Çakar Bikiç ve Ferhat Özgür’ün derlediği Doruk Yayınları tarafından yayımlanan, “Belgesel / Kısa Film / Video Sanatı” isimli kitapta “Hakikati Alt Etmek: Rezan Yeşilbaş, Cengiz Tekin ve Ferhat Özgür’ün Yapıtlarında Hayat, Oyun ve Mana” isimli yazısı bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi’nde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “A4” başlıklı serginin küratörlüğünü üstlenmiştir. 2012 yılından bu yana Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA Türkiye) üyesidir.
Sevinç Erbulak, 20 Ekim 1975 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. Annesi Füsun Erbulak, babası Altan Erbulak‘dır. Ayşe Erbulak ablasıdır. Oyuncu Dağhan Külegeç ablasının çocuğudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü’nün ardından, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü bitirmiştir.
İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusudur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi‘nde eğitmenlik yaptı.
1993 yılından 1997 yılına kadar Osman Sınav, Tunca Yönder, Orhan Oğuz, Kartal Tibet, Feyzi Tuna ve senarist ekibinde Yavuz Turgul, Sulhi Dölek, Nilgün Önes‘lerin olduğu “Süper Baba” dizisinde; Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar, Ümit Çırak, Selçuk Yöntem, Suna Pekuysal ile birlikte rol aldı.
2013 yılında 17. Afife Tiyatro Ödülleri jüri heyetinde oldu.
Sevinç Erbulak 2014 yılının Eylül ayında ablası Ayşe Erbulak, yeğeni Dağhan Külegeç ve Özden Özgürdal ile birlikte “Erbulak Oyunculuk Ve Yazarlık Evi” adlı Tiyatro ve Sahne Sanatları Eğitimi veren bir okul açtılar.
Batuhan Keskiner, 1991 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini 2018 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde tamamladı. Yüksek Lisans eğitimine Hollanda Kraliyet Sanat Akademisi’nde (KABK) Fotoğraf ve Toplum Bölümü’nde devam etmektedir. Mamut Art Project, Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi, BASE gibi sanat organizasyonlarında işleri sergilenen sanatçı, büyük ölçekli kurgu fotoğraflar üretmektedir. Sanatçının disiplinci-düzenleyici politikalarla yönetilen toplumlarda iktidar-özne-birey ilişkisi hakkında okuma imkanı veren işleri, ehlileştirilmiş özneleri görünür kılmak için “mekan”dan beslenir. Bu bağlamda sanatçının inşa ettiği kurguda mekanlar, bireyin göstereni olarak var olur. Her alanda ve günaşırı kendini yeniden üreten “iktidar”ı imlemenin ve çağdaş bir tavır sergileyebilmenin yolunun disiplinlerarası pratiklerden geçtiğine inanan sanatçı, fotoğraf, video ve yeni medya alanlarındaki üretimlerini Hollanda, Lahey’de sürdürmektedir.
Irmak Karasu film, video ve performans sanatı alanlarında çalışan bir sanatçı ve sinemacı. İşlerinde kadınların gündelik hayatları içerisinde maruz kaldıkları baskı, şiddet ve sınır ihlallerinin ortaya çıkardığı duygulara ve rutinleşmiş mücadele pratiklerine odaklanıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema ve Televizyon ile Psikoloji bölümlerinden mezun olduktan sonra yüksek lisansını The School of The Art Institute of Chicago’nun Film Video ve Yeni Medya Bölümü’nde yaptı. Houston Güzel Sanatlar Müzesi Core Konuk Sanatçı Programı, James Nelson Raymond Vakfı, Mithat Alam Eğitim Vakfı ve SAIC Yeni Sanatçı Derneği gibi kurumların burslarını kazandı. İşleri Uluslararası Oberhausen Kısa Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, Helsinki Uluslararası Film Festivali, İstanbul Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali, !f Istanbul Uluslararası Bağımsız Film Festivali, santralistanbul Modern Sanat Müzesi, MING Modern Sanat Müzesi, EXPOCHICAGO Sanat Fuarı, Houston Güzel Sanatlar Müzesi dahil olmak üzere çeşitli film festivalleri ve grup sergilerinin seçkilerinde yer aldı. Kısa filmi “MAMAVILLE” (2020) 57. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi kısa film ödülüne layık görüldü.
7 Eylül 1965’te İzmir’de doğdu.
İlk ve Orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1985’te DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü, Dramatik Yazarlık Sanat Dalı’na girdi. 1989’da bu bölümden Sokak Tiyatrosu ve Model Oyunlar başlıklı teziyle mezun oldu.
Aynı yıl mezun olduğu bölüme asistan olarak alındı. 1991’de Tiyatro-Mitologya İlişkileri başlıklı çalışmasıyla yüksek lisans derecesi aldı.
Şiirleri Redd-i İthal adıyla 1996 Kasım ayı içinde Etki Yayınları şiir dizisinde yayımlandı.
Toplamı ikiyüzü bulan, yazı, oyun, şiir ve çevirileri Şarköy Sanat, Edebiyat-Eleştiri, Yeni İnsan, Özgür Gündem, Agon, Tiyatora, Express, Evrensel Kültür, Siyah-Beyaz, Yaratı, Yeni Politika, İkikalas Birheves, Kuva-yı Sahne, Gölge Tiyatro, Svet a Divadlo (Çek Cumhuriyeti), Sınırda, Kent ve Sanat, Wesvese, Varlık, Tiyatro Tiyatro, Ünlem gibi gazete ve dergilerde yayımlandı, yayımlanıyor.
Şu anda DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmakta ve Lisans düzeyinde “Yazarlık”, “Dramaturgi Araştırmaları”, “Uygulama Dramaturgisi” yüksek lisans düzeyinde “Performans Sanatının Tarihi” ve doktora düzeyinde “Tiyatroda Marjinal Biçimler” başlıklı dersleri vermekte, ayrıca bölüm başkanlığı ve fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir.
Haberler & Güncel Bilgiler
Her konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz.
© ALİKEV Genç Sanatçı Fonu. Her hakkı saklıdır. Yasal Şartlar