11 Şubat 1996 İstanbul doğumlu Ayşen Öztekin, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Film Tasarımı Bölümü (2018) mezunudur. Belgesel dalında kısa metraj film senarist ve yönetmenliğini yapmanın yanı sıra kısa, orta ve uzun metraj filmlerde yönetmen yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Şu anda ise farklı YouTube kanallarında video editörlük ve motion graphic designer olarak çalışmaktadır. Ayrıca fotoğraf ve seramik sanatıyla da amatör olarak ilgilenmektedir. Çektiği kısa film belgeselleri birçok film festivali gezmiş ve seyirciyle buluşması sağlanmıştır.
YÖNETMEN FİLMOGRAFİSİ
• Pasaj Pasaj Beyoğlu (2016) - Belgesel, 00:16:45
• 13. Geleceğin Sineması, Kısa Metrajlı Film Projelerini Destekleme Yarışması, Senaryo Destek Ödülü. 2016
• 13. Geleceğin Sineması, Kısa Metrajlı Film Projelerini Destekleme Yarışması, Üçüncülük Ödülü. 2016
• 24. Adana Film Festivali, Uluslararası Öğrenci Kısa Film Yarışması, Belgesel Dalı, Finalist. 2017
• 12. Crossroads Uluslararası Kısa Film Yarışması, Finalist. 2017
• 1. AFSAD Kısa Film Yarışması, Belgesel Dalı, Yarışma Filmi. 2017
• 40. Clermont Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali, Film Market, Türkiye’den Kısalar, Hazarfen Film Galeri Seçkisi. 2018
• San Mauro Torınese International Film Festival, Documentary. Semi Finalist. 2017
• XI. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, Belgesel.Semi Finalist. 2017
• The Archaeology Channel International Film Festival, Documentary, Finalist. 2017
İzlemek için: https://youtu.be/fTWTC0owp4U
Yeraltından Sesler (2018) - Belgesel, 00:21:38
• 14. Geleceğin Sineması, Kısa Metrajlı Film Projelerini Destekleme Yarışması, Senaryo Destek Ödülü. 2017
İzlemek için: https://youtu.be/ZTK8N_Bu2d8
Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Araştırma alanları kent hafızası, insan hakları, geçmişle yüzleşme ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular vardır. Kadın ve gençlik hakları alanında uzun yıllardır sivil toplum örgütlerinde faaliyetler yürütmektedir. 2016’dan bu yana projeler yürüttüğü Karakutu Derneği'nde yönetim kurulu eş başkan olarak görev almaktadır. 2021 yılında ALİKEV Genç Sanatçı Fonu yararlanıcıları arasında yer aldığı projesiyle, kent yürüyüşlerine sanatı aracı ederek hatırlama pratiğine işaret etmek istemiştir. Hala fotoğraf üzerine yaptığı nakış kolajlarıyla çeşitli hafıza projelerinde çalışmaya devam ediyor.
Sanatçı, 23 Ekim 1993’de İstanbul’da doğmuştur. 2013’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’ne başlayarak sanat öğrenimi başlamış, 2018’de birincilik derecesi ile mezun olmuştur. Aynı yıl, aynı kurumda yüksek lisans eğitimine başlayan sanatçı, 2020’de programı tamamlamış ve 2021’de sanatta yeterlilik programına başlamıştır. Birçok karma sergiye ve sempozyuma katılmıştır.
Yönetmen, senarist. Ersin Sel, 1993 Erzincan doğumlu. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümünü kazandı. İlk kısa filmini 2014’te bitirdi. Çektiği filmlerle birçok festivale katıldı. Kelebekler filminde Tolga Karaçelik’in asistanlığını yaptı. MSGSÜ Edebiyat ve İ.Ü Felsefe bölümünde öğrenimini devam ettirmektedir.
ERSİN SEL - FİLMOGRAFİ
Ayak Takımı (Foot Team) 2013
Fatura (İnvoice) 2014
Lekeli Adam (Stained Man) 2014
Kümes – Belgesel (Coop – Documentary ) 2014
Oje ( Lacquer) 2014
Çark-ı Devran (Wheel Of Fortune) 2015
Yirmidört ( Twenty Four ) 2015
Adar (Adar) 2015
Devr-i Adem (Devr-i Adem) 2016
Somya ( The Bedstead ) 2017
Melike Ahsen 1995 yılında Bursa'da doğdu. Eğitimini Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünde tamamladı. Fotoğraf, ses, video ve enstalasyon gibi disiplinlerde sanat üretimine devam etmektedir. Zamansal ve deneysel işlerin içerikleriyle birlikte eski baskı yöntemlerinden yararlanarak farklı tekniklerle üretimlerini geliştirmektedir. Dönüştürmek, bozmak üretimindeki başlıca ilham kaynakları arasındadır.
1992’nin Ekim ayında Van’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van’da tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğinde tamamladı. Akademik hayatına bu alanda devam etti. Şu anda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalışmaktadır. Üniversite yıllarında bir takım kısa film deneyimleri yaşadı. İlk yarı profesyonel çalışmasını ALİKEV’in Genç Sanatçılar Fonu ile yaptı. Birçok e-dergide yazarlık ve dergi tasarımı yaptı.
Tuğçe Özdemir, Leipzig Üniversitesi Kültürel Sosyoloji alanında doktora araştırmacısı. Temel olarak sınıfsal eşitsizlikler, eğitim ve aile üzerine çalışıyor. Daha evvel Koç Üniversitesi Karşılaştırmalı Tarih ve Toplum Çalışmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Ardından Hrant Dink Vakfı’nda araştırma koordinatörü olarak çalıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Komsuda Muzik Projesi Belgesel ve Blog Linkleri: Belgesel: https://www.youtube.com/watch?v=FcFficBO6LI Blog: http://komsudamuzik.blogspot.com/
Ufuk Kadız, 1995 Kartal doğumlu. Kartal'da Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bitirdikten sonra Kadir Has Üniversitesi'nde Radyo, TV ve Sinema bölümünde lisans eğitimine başlayıp 2018'de mezun oldu. 2019'da ise İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansa başladı, şu anda tez döneminde. Aynı zamanda 2018'den bu yana Leyli Sanat Derneği'nde faaliyet yürütüyor. Sivil toplum/medya ve iletişim ikilisini birleştirerek çalışma hayatını sürdüren Kadız, kısa film ve kısa belgesel projeleriyle yönetmenlik kariyerini ilerletip bunu eğitim yoluyla yeni sinemaseverlere ulaştırmaya gayret ediyor.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Göçmenlik, kadın ve çocuklara ilişkin konularla video portre çalışması yaptı. 'Mübadil Romanlar' belgeselinin ve interaktif haber sitesinin metin editörlüğünü yaptı. Bağımsız olarak yayınevlerinde dışardan redaktör ve editör olarak çalışmaya devam ediyor.
Haberler & Güncel Bilgiler
Her konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz.