GSF 2021 Yararlanıcısı Melike Ahsen Beleli ile Söyleşimiz!

28.03.2024

Çekimlerini Kapadokya'da gerçekleştirdiği Periferi Projesi (Fotoğraf) ve Genç Sanatçı Fonu hakkında Melike Ahsen Beleli ile gerçekleştirdiğimiz söyleşimiz sizlerle.

 

Genç sanatçı fonuna başvurmaya nasıl karar verdin? *

Bir arkadaşımın aracılığıyla haberdar oldum. Aklımdaki projenin uygun olabileceğini düşünerek başvurma kararı aldım. Fon başvurularına karşı hep olumsuz olacağına dair düşünen bir tarafım oluyordu. Başvurmaya karar veren herkesin olumsuzlukları bir yana bırakıp projelerine güvenmelerini ve negatif düşüncelere kapılmadan, yararlanabilecekleri bütün fonlara başvuru yapmalarını tavsiye ediyorum.

 

Atölyelerden sonra neler hissediyorsun? Atölye ve söyleşilerin sana ne kattığını düşünüyorsun? *

Çok keyifli bir süreç geçirdik. Katılım sağlayan diğer arkadaşların çalışmalarının yaratım sürecini takip edebilmek, projeler hakkında karşılıklı yapıcı geri dönüşlerde bulunabilmek önemli bir deneyim sağlıyor. Atölye içerikleriyle birlikte projeler, içeriği besleyerek gelişmesine olanak sağlıyor.

 

Genç Sanatçı Fonu denince aklına gelen üç şey? *

Destek, gelişim ve üretim.

 

Genç Sanatçı Fonu’nun genç sanatçılar için önemi sence nedir? *

Üretimi somut bir şekilde gerçeğe dönüştürebilmektir. Hepimizin istediği ve bazen tasarlayıp hayata geçiremediği birçok proje maalesef bütçesel durumlardan dolayı askıda kalabiliyor. Eğitim sonrasında ise neredeyse imkânsız hale gelebiliyor. Genç Sanatçı Fonu ise bu tür olası sorunları ortadan kaldırarak bağımsız bir şekilde projeleri gerçekleştirebilme fırsatı bulabileceğiniz bir alan sunuyor.

 

Genç sanatçıları desteklemek sence neden önemli? *

Genç sanatçıların hepsi eğitim sırasında birbiriyle iletişim ve destek halindedir. Genç sanatçılarda oluşabilecek kaygı durumlarını azaltabilir, özgürlük alanını genişletebilir, kendilerini bulma konusunda daha cesur adımlar atabilmelerini sağlayabilir. ‘Destekleyici olmanın’ bir yandan bulaşıcı bir etken olduğunu düşünüyorum. Destek gören kişi kendini daha büyük bir şeye adayacaktır. Kendisine katkı sağlayan durumun parçasını, mutlaka değişim-dönüşüm geçişini hatırlayacak, bir başkasına ‘destekleyici’ olacaktır.))))

Fon yardımı ile bir proje gerçekleştirmenin bir yandan kişiye içsel disiplin sağlayacağını düşünüyorum. Ne istediğini bilmenin, fikirlerin, başarılı olabilmenin, gelişimsel sürecin bir çok olumlu etkeni kişisel bir avantaja dönüşecektir.

Blog Yazıları

Haberler & Güncel Bilgiler

İletişim

Her konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bekleyin...